As You Sow, So Shall You Reap!

မဂၤလာပါ

Have a Wonderful day!

Benevolence For All Else!

Smart Lady

Grace

Sunday, September 6, 2009

My Favourite Food

ကၽြန္မ ႀကိဳက္တဲ႔..ဟင္းေလးေတြနဲ႔...ခ်က္နည္းေလးေတြ..မွတ္ထားလိုက္မွ.....

ငါးသတၱာသုပ္

ဒီေန႔..ငါးသတၱာ ကို...ၾကက္သြန္နီေလး..ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာသီးေလး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး..ညွပ္ထည္႔ၿပီး..သုတ္ထားလိုက္ေတာ႔..တစ္ကယ္႔ကို..ဟင္းေကာင္းတစ္ခြက္ျဖစ္သြားၿပီေပါ႔...

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ၾကက္ဥေၾကာ္
>>ေထာပတ္ခရမ္းသီးေလး..ကို မီးဖုတ္ၿပီး..အခြိ႔ခြာ...ေၾကေအာင္ေခ်..ဆား။သၾကားထည္႔ၿပီး နယ္ထားေပါ႔
>>ၾကက္ဥ ကို ေမႊထား..
>>ၾကက္သြန္နီ ဆီသက္ၿပီး ခရမ္းသီးထည္႔..ခဏ ၾကာရင္..ၾကက္ဥ ေမြထားတာ ထည္႔ၿပီး ေရာေၾကာ္လိုက္ေတာ႔....

ရွမ္းငါထမင္း ခ်ဥ္


> ထမင္း တည္ထား
> ငါးျပဳတ္ၿပီး..အရိုးဖယ္ထား
> ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဆီခ်က္သတ္
> ခရမ္းခ်ဥ္သီး ျပဳတ္ၿပီး..အခြိ႔ ခြာၿပီး ေဖ်ာ္ထား
> အာလူးျပဳတ္ၿပီး ေခ်ထား
> ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႔ ကို..ဆီပူပူ နဲ႔ ေဖ်ာ္ထား
> ဂ်ဴးျမစ္ ေလးကို ေရးစင္စင္ေဆးထား
လုပ္နည္းကေတာ႔. ခ်က္ထားၿပီး ျဖစ္တဲ႔ ထမင္း ကို ေခ်၊ ၿပီး အထဲ ကို ငါး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဖ်ာ္ရည္၊ အားလူး ႏွင္႔..ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ ကို ထည္႔ၿပီး..နယ္ပါ..ၿပီးလွ်င္ေတာ႔ အလို ရွိသလို အလံုး။ အျပား လုပ္ၿပီး အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေလး ျဖဴး၊ ငရုတ္သီး အက်က္မုန္ေဖ်ာ္ေလး နဲ႔..ဂ်ဴး ျမစ္ေလး ပါ ထည္႔ထားလိုက္ေတာ႔..ရွမ္းထမင္းနယ္ ၿပီးပါၿပီ....လြယ္လြယ္ေလးပဲေနာ္..စားလို႔ ေကာင္းမွ ေကာင္း..

No comments:

Post a Comment

Thanks for ur Attention!